Importbil moms? - Skal jeg betale moms ved import af brugt bil til danmark

Brugte biler, som har været indregistreret i et andet EU-land, kan moms- og toldfrit indføres til Danmark. Importbilen skal være mindst 6 mdr. gammel og have kørt mindst 6.000 km, før Skat anerkender den som værende brugt. Selvom bilen står angivet med både netto- og bruttopris, skal du altså som privat bilkøber betale prisen inkl. moms, den såkaldte bruttopris. Er køretøjet yngre end 6 mdr., anses det for nyt, og så skal der afregnes 25% moms i Danmark.
Importerer du en brugt bil fra et land udenfor EU, f.eks. USA eller Schweiz, skal der betales både told og moms. Tolden på importbilen er 10 pct. og beregnes ud fra fakturaprisen inkl. fragt og forsikringsomkostninger til grænsen. Momsen på importbiler er i Danmark 25 pct. og beregnes af fakturaprisen plus evt. told, fragt og forsikringsomkostninger. 

Registreringsafgift brugt bil:
Der skal altid betales registreringsafgift af importerede biler. Registreringsafgiften på brugte biler beregnes ud fra bilens forventelige markedspris i Danmark ved salg fra forhandler til slutbruger inkl. garanti. Der tages et gennemsnit af de annoncerede priser, hvorfra der gives fradrag for forventeligt prisafslag og fradrag for bilens stand. AutoMentor er godkendt af Skat til at fastsætte registreringsafgifter på personbiler, varebiler og motorcykler. Forespørg derfor altid os inden du selv importerer en brugt bil eller MC, så du kan få en fast pris på registreringsafgiften, inden du importerer.