OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM BILIMPORT

AutoMentor har over 15 års erfaring med køb og import af brugte biler fra det tyske marked. Derfor kan vi både rådgive og vejlede, når du begiver dig ud i processen. Vi rådgiver gerne både før, under og efter importen af bilen.

Importbil moms- skal jeg betale moms ved import af brugt bil til Danmark?

Kan jeg forvente nedslag i prisen?

Har jeg garanti, når jeg køber bil i Tyskland? 

Kan jeg betale med kort eller checks? 

Hvor får jeg tyske prøveplader?

Bilvurderingerne på Skats hjemmeside svinger meget, hvorfor?

 

Importbil moms - skal jeg betale moms ved import af brugt bil til Danmark?
 
Brugte biler, som har været indregistreret i et andet EU-land, kan moms- og toldfrit indføres til Danmark. Importbilen skal være mindst 6 mdr. gammel og have kørt mindst 6.000 km, før Skat anerkender den som værende brugt. Selvom bilen står angivet med både netto- og bruttopris, skal du altså som privat bilkøber betale prisen inkl. moms, den såkaldte bruttopris. Er køretøjet yngre end 6 mdr., anses det for nyt, og så skal der afregnes 25% moms i Danmark.

Importerer du en brugt bil fra et land udenfor EU, f.eks. USA eller Schweiz, skal der betales både told og moms. Tolden på importbilen er 10 pct. og beregnes ud fra fakturaprisen inkl. fragt og forsikringsomkostninger til grænsen. Momsen på importbiler er i Danmark 25 pct. og beregnes af fakturaprisen plus evt. told, fragt og forsikringsomkostninger. 

Registreringsafgift brugt bil:

Der skal altid betales registreringsafgift af importerede biler. Registreringsafgiften på brugte biler beregnes ud fra bilens forventelige markedspris i Danmark ved salg fra forhandler til slutbruger inkl. garanti. Der tages et gennemsnit af de annoncerede priser, hvorfra der gives fradrag for forventeligt prisafslag og fradrag for bilens stand. AutoMentor er godkendt af Skat til at fastsætte registreringsafgifter på personbiler, varebiler og motorcykler. Forespørg derfor altid os inden du selv importerer en brugt bil eller MC, så du kan få en fast pris på registreringsafgiften, inden du importerer. 

 

 
Kan jeg forvent nedslag i prisen?
 
Takket være et stort udbud og effektive søgemaskiner er priserne ganske gennemsigtige i Tyskland. Jo mere eftertragtet en bil er, jo sværere er det at handle prisen ned. Bilerne sælges hurtigt i Tyskland, derfor skal man ikke vente for længe.

Prisforespørgsler modtager de tyske forhandlere pr. telefon mange gange dagligt, alene derfor kan det være vanskeligt for dem at skelne i mellem seriøse og ikke seriøse henvendelser. Forbereder du dine spørgsmål grundigt, inden du henvender dig, og handler de ikke kun om prisen, viser du, at du er seriøs med din henvendelse – så tages du som regel også seriøst. Det sidste afslag i prisen må du vente med, til du har besigtiget bilen og fundet evt. fejl eller mangler.
 
 
Har jeg garanti, når jeg køber bil i Tyskland?
 

Loven om reklamationsret er en EU-lov, så uanset hvor du som forbruger bor og handler inden for EU, kan du gøre dit krav gældende over for sælger. Det er dog lettere sagt end gjort, da nogle forhandlere ganske enkelt ikke efterlever reglerne. Du kan derfor risikere, også med en stor forhandler, at de kræver bilen retur for at få udbedret en fejl eller mangel. Du kan også risikere, at de slet ikke svarer på dine henvendelser. Så selvom man har retten på sin side, kan det være en lang og udmattende proces at forsøge at få forhandleren til at indestå for sit ansvar.

En forhandler, der tilbyder en Europagaranti, er derfor naturligvis at foretrække. I det tilfælde kan du altid få din bil repareret på det nærmeste værksted indenfor EU's grænser. Også med garantier er der undtagelser for dækninger, så disse skal nærlæses. Den fulde sikkerhed får du ved at købe bilen af AutoMentor i stedet.

Vi kan gå ind og være din forhandler på nettet og giver dig som forhandler med danske kunder en sikkerhed og tryghed i import af bil, som ingen andre kan. Se i øvrigt vores anmeldelser på Trustpilot.

 
 
Kan jeg betale med kort eller checks?
 
Nej, i Tyskland betaler man med kontanter, eller beløbet skal stå på sælgers konto, før man får udleveret bil og papirer. Du bør ikke overføre til nogen person eller noget firma uden at stå med både bil og papirer. Selv et stort firma kan være i vanskeligheder, og begæres firmaet konkurs, inden du modtager din bil, må din betaling som udgangspunkt anses for tabt. Køber du bil af en privat, skal du heller ikke acceptere, at du skal betale pengene forud, så sælgers billån kan indfries.

Sælger må selv sørge for at indfri sine forpligtelser, før han kan sælge dig bilen. Det er også set, at en privat sælger forsøger at sælge en bil, han har leaset, fordi han selv hæfter for restværdien. Da sælgeren i dette tilfælde ikke er ejer men bruger af bilen, er salget altså ikke gyldigt.

Pas derfor rigtigt godt på, hvis du begiver dig ud på at importere på egen hånd og brug din sunde fornuft. En lille chance taget kan medføre store ærgrelser og økonomisk tab, og det er livet trods alt for kort til. 

 
 
Hvor får jeg tyske prøveplader?
 
De tyske 5-dages plader køber du på et motorkontor i den kreds, hvor bilen sidst har været registreret. Der er siden april 2015 krav om, at bilen skal holde syn. Enkelte kredse kræver, at ansøgeren til nummerpladerne har sin bopæl eller forretning i samme kreds. Altså skal det i det tilfælde være sælgeren af bilen, der søger om nummerpladerne. Nummerpladerne må bruges til at køre bilen ind i Danmark og hen til synshallen.
 
 
Bilvurderingerne på Skats hjemmeside svinger meget, hvorfor?
 
SKAT offentliggør bilvurderingerne fra hver enkelt selvanmelders bil samt vurderinger fra SKAT. Det er anmelderens eget ansvar, at bilvurderingen er korrekt – og SKAT har herefter 5 år til at korrigere og efteropkræve. Hver anmelder kan frit sætte prisen, men han står selv til ansvar for det. Helt enkelt skal den aktuelle salgspris ifølge loven findes ved salg fra forhandler til slutbruger her i landet inkl. forhandlerens avance og dansk moms, fradraget for prisafslag og bilens stand. 
 
 

Kontakt os ved at ringe på telefon 36 98 05 20 eller sende os en e-mail til info@automentor.dk, hvis du ønsker mere information eller har spørgsmål.

 

Vi hjælper dig gerne

Sæt gang af importen af din bil allerede i dag. Ring 36 98 05 20 eller send os en besked og vi vender tilbage i løbet af meget kort tid.

Hvem er Automentor?

Vil du vide mere om os? Så se vores profilfilm her.